Bryllup

I kirken prædiker vi kærlighedens grænseoverskridende virkelighed.

Alle skal have lov til at knæle ved alteret og modtage en ægtevielse eller velsignelse af deres kærlighed uanset om de har været viet før, elsker en af samme eller andet køn.

Alle der bor i Søborg Sogn har ret til at blive viet i Søborg Kirke, hvis de er medlem af folkekirken.

Der er kun 50 pct. præstedækning i Søborg Kirke. Derfor gælder følgende:

For at blive viet i Søborg Kirke, skal én af jer have bopæl i sognet eller have særlig tilknytning til kirken.
Det er som udgangspunkt ikke muligt at blive viet udenfor kirken

Hvis I skal giftes, ringer I til præsten og aftaler dag og tidspunkt.

Dernæst henvender I jer til borgmesterkontoret i den kommune, hvor bruden har bopæl. Her udfærdiges en prøvelsesattest, på baggrund af en ægteskabserklæring som kan hentes på www.borgerservice.dk 

Prøvelsesattesten må tidligste udstedes 4 måneder før brylluppet. Prøvelsesattesten SKAL afleveres til kirkekontoret på Gilleleje Hovedgade 43, 3250 Gilleleje eller sendes via ​sikker post. 

Hvis Jeres nye navn skal fremstå på vielsesattesten skal kirkekontoret have navneændringsblanketten (eller godkendelse fra jeres bopælssogn) senest 14 dage før vielsen.

Mødet med præsten finder som regel først sted kort før brylluppet, men ring i god tid og lav en aftale.

En del par der allerede er borgerligt viede, ønsker en kirkelig velsignelse af deres ægteskab. Den foregår i store træk som en vielse.

Salmevalg aftales med præsten, men I må meget gerne komme med forslag. I kan evt lade jer inspirere af www.dendanskesalmebogonline.dk
Her kan man også høre melodierne til de enkelte salmer.

Pyntning af kirken aftales med graveren, og man kan enten selv komme med blomster, eller de bestilles hos blomsterhandleren.