Begivenheden har allerede fundet sted.

Dato Søndag d. 30. oktober 2022, kl. 10:30
Sted Søborg Kirke, Bygaden 38, 3250 Gilleleje
Sarah Thorngreen Auken
Brorsongudstjeneste

Professor, dr. phil. Erik A. Nielsen holder søndag den 30. oktober foredrag i Søborg Kirkes mødelokaler om pietisten Brorson.  Brorson var blandt meget andet ophavsmand til de uforglemmelige salmer »Op, al den ting, som Gud har gjort« og " Her vil ties, her vil bies", og Brorsons uhørte kvaliteter som digter, teolog og verskunstner giver ham en plads blandt den danske kirkes og litteraturs helt store skikkelser.

Han var pietist! Men på næsten 300 års afstand er det ikke så let at forstå, hvad denne stærke bevægelse indebar. Pietismen er en af de ældste -ismer i vores kultur, og navnet betyder noget i retning af: fromheds-lære. Foredraget kommer bl.a. ind på, hvordan lidenskabelig tro og religiøs metode mødes i Brorsons forfatterskab. Erik A. Nielsen er foruden at være én af Danmarks førende eksperter på Brorson tillige en formidabel foredragsholder, som både evner at engagere og oplyse.

Foredraget indgår i højskoledag nr 2 i rækken af de store salmedigtere Kingo, Brorson og Grundtvig. Dagen indledes i Søborg Kirke kl.10.30 med en Brorson-gudstjeneste v. sognepræst Sarah Auken, derefter frokost og foredrag. Beløbet for dagen(100 kr) går ubeskåret til menighedsplejen.

Tilmelding sker her!